A+ R A-

Dodjela informatičke opreme mjesnim zajednicama na području općine Gradačac

U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ Općinski načelnik Edis Dervišagić danas je uručio 7 kompleta informatičke  opreme  predsjednicima Vijeća  mjesnih zajednica (Mionica I,Sibovac,Biberovo polje,Međiđa Donja, Vida 1 i Bagdale) koje  aktivno učestvuju u realizaciji pomenutog projekta. Osim pomenutih mjesnih zajednica, informatička oprema dodjeljena je i za rad Društvenog centra u MZ  Vidi 1,gdje je zahvaljujući donatorskim sredstvima UNDP-a adekvatno opremljen prostor za edukaciju i druge aktivnosti u oblasti djelovanja MZ. Vrijednost opreme je 16.065,91 KM. 

Općinski načelnik Edis Dervišagić  izrazio je zahvalnost vladama Švicarske i Švedske, kao i predstavnicima Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP)  istaknuvši da će ova oprema omogućiti mjesnim zajednicama kvalitetnije i efikasnije pružanje usluga građanima na području pomenutih mjesnih zajednica ali takođe potaknuti građane na veći angažman u općinskom odlučivanju, a kako bi učestvovali u provedbi lokalnih razvojnih inicijativa.

Ova aktivnost se realizuje u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji je zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske u vrijednosti od 14,5 miliona KM. Za njegovu sprovedbu zadužen je Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ministarstvom pravde Federacije BiH, Vladom Brčko Distrikta i oba entitetska saveza opština/općina i gradova.

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan