A+ R A-

Početak radova na rekonstrukciji gradskog trga

Nakon višemjesečnih priprema te stvaranja potrebnih uslova za uvođenje u posao odabranog izvođača radova , danas su i zvanično započeli radovi na rekonstrukciji i izgradnji gradskog trga u Gradačcu. Tim povodom danas je održan sastanak predstavnika Općine Gradačac, zamjenika koordinatora gosp. Omer Faruk ALIMCI,Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj ( TIKA ) predstavništvo za BiH i predstavnika firme Balegem d.o.o. izvođača radova.

Nakon sastanka predstavnici Općine Gradačac, TIKA-e i firme Balegem d.o.o.  obišli su buduće gradilište i upoznali se na licu mjesta sa budućim radovima na izgradnji gradskog trga.

Predstavnik TIKA-e je rekao da je veoma bitno da se ova saradnja ostvarilia i u Gradačcu budući da Bosna i Hercegovina i Republika Turska imaju dobre odnose i saradnju što se ogleda u dosadašnjem nizu realizovanih projekata.

Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić je istakao da mu je veoma drago što su počeli radovi na izgradnji gradskog trga i da se nada da će se radovi završiti planiranom dinamikom i  bez većih problema.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi oko 700.000 KM  a završetak radova planiran je za kraj avgusta,  odnosno početak septembra ove godine.

 

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan