A+ R A-

Potpisan Sporazum u saradnji u projektu plasteničke proizvodnje

Jučer u Gradskoj upravi u Zenici potpisan je Sporazum o saradnji u projektu plasteničke proizvodnje sa deset općina/gradova sa područja Bosne i Hercegovine među kojima je i Općina Gradačac. Projekat finansira LDSC iz Austrije i humanitarna organizacija Muslim Aid Područni ured BiH ( MAID ) a vrijednost projekta je oko pola miliona KM. 

Sporazumom je predviđena dodjela po 20 plastenika tokom ove godine i  na području općine Gradačac.  Na osnovu Javnog poziva dodjeljeno je 20 plastenika  građanima koji su ispunili uslove po Javnom pozivu. Pojedinačna vijednost plastenika je 2.450 KM  a uz koji se dodjeljuje i sadni materijal za proljeće i jesen, sistem za navodnjavanje i obavezna dvodnevna edukacija.

Dodjelom ovih plastenika stvaraju se uslovi za razvoj plasteničke poljoprivredne proizvodnje na općini Gradačac čime se povećava zaposlenost i ekonomsko osnaživanje postojećih domaćinstava.

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan