A+ R A-

Osniva se Centar za stručno osposobljavanje u Gradačcu

Danas je održan konsultativni sastanak za osnivanje Centra za stručno osposobljavanje na području općine Gradačac. Svrha sastanka bila je predstavljanje projekta  kao i sugestije od strane partnera o njegovoj praktičnoj provedbi na terenu.  Ove aktivnosti se sprovode u sklopu projekta „ Podrška osnivanju Centra za stručnu obuku u Sjevernoj Bosni „. Vrijednost projekta je oko 400. 000 KM a finansira se od strane Turske razvojna agencija TIKA, UNDP, Općina Gradačac kao i privrednici sa područja općine Gradačac. Partneri na projektu su UNDP, Općina Gradačac, Zavod za zapošljavanje TK, Srednje škole i privrednici sa područja općine Gradačac.

Cilj projekta je da doprinese stvaranju pozitivnog okruženja za rast privatnog sektora i konkurentnosti te da promovira investicije i zapošljavanje kroz ulaganje u vještine i znanja relevantna za ključne sektore i industrije u ciljanoj regiji. Ključni rezultat projekta je osnivanje funkcionalnog centra  za stručnu obuku  u Gradačcu koji će pružiti prilagođenu obuku kako bi smanjio nedostatak kvalifikovane radne snage  prilagođen potrebama privatnog sektora. 

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan