Općina Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - Obilježena 72. godišnjica oslobođenja Gradačca
A+ R A-

Obilježena 72. godišnjica oslobođenja Gradačca

Danas se obilježava 72. godišnjica oslobođenja Gradačca u II svjetskom ratu kada je 6. aprila 1945. godine Gradačac oslobođen . Obilježavanje je započelo polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na Spomeniku poginulim borcima 1941-45. i  na Centralno spomen obilježje šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama rata 1992-1995. godine.

 

Cvijeće su položili i odali počast delegacija Općine Gradačac predvođena Općinskim načelnikom mr. sci Edisom Dervišagićem, Udruženje UABNOR-a Gradačac i Kantonalnog odbora predvođena predsjednikom Husein Mejremićem i Zlatkom Dukićem. Također počast su odala boračka udruženja odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95., politički subjekti i građani.

 

Ovim povodom održana je i svečana akademija u sali Gradačačkog sajma  na kojoj je izložen prigodan referat uz kulturno zabavni program osnovnih i srednjih škola sa područja općine Gradačac.

 

Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić istakao je značaj ovog datuma i antifašističke borbe u II svjetskom ratu i značajan doprinos boraca i građana Gradačca u istoj i još jedanput uputio čestitke članovima UABNOR-a Gradačac i svim građanima Gradačca.