A+ R A-

Otvoren 44. Sajam šljive

Danas je otvoren 44. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive u Gradačcu.  Ceremoniju otvaranja Sajma prethodio je tradicionalni prijem Općinskog načelnika za zvanice, izlagače i druge goste na Kuli Zmaja od Bosne. Sajam je otvorio premijer Federacije Bosne i Hercegovine gosp. Fadil Novalić.

Prilikom obraćanja na ceremoniji otvaranja Općinski načelnik mr.sci Edis Dervišagić istakao je značaj ove manifestacije koja je uspstavljena Odlukom Skupštine opštine 1969. godine. Razvojem Sajma razvijao se i Gradačac tako da je postao sredina lijepog življenja i zajednica povoljnog privrednog okruženja.

Otvaranju Sajma prisustvovali su pored zvaničnika BiH svih nivoa i gosp. Stjepan Mesić, raniji predsjednik Republike Hrvatske kao i gradonačelnik Grada Zagreba gosp. Milan Bandić.

Na ovom Sajmu izlaže preko 300 izlagača iz BiH,regije kao i Mađarske, Austrije, Češke i Njemačke.  U toku održavanja Sajma bit će upriličeni okrugli stolovi i stručna predavanavanja iz različitih oblasti poljoprivrede a posebno pčelarstva i voćarstva.

Za posjetioce i građane Gradačac Općina Gradačac upriličila je bogate kulturno zabavne sadržaje.