Općina Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - Plave noći u Gradačcu
A+ R A-

Plave noći u Gradačcu

U večernjim satima u okviru održavanja 44. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije ( 23-27.08.2017. ) počela je realizacija kulturno zabavnih sadržaja čiji je organizator Općina Gradačac .

U 21.00 sat izveden je veličanstven vatromet sa zidina Kule Zmaja od Bosne , koje se nalaze u samom centru grada, gdje je prisustvovalo oko 20.000 posjetilaca.  Vatromet je praćen i sa balkona i dvorišta  iz samog centra grada ali i iz okoline.

Na sportskom poligonu Luke za posjetioce izveden je kulturno zabavni program uz nastup KUD-ova iz Gradačca  i Bora.

U četvrtak (24.08) nastupit će rok grupa „ Generacija bez kompasa „ a u petak ( 25.08 ) Tuzlanski tamburaši. Za subotu ( 26.08 ) predviđena je Plava noć uz učešće Fatmira Sulejmanija sa VIS „ Tri generacije“ , nastupe popularnih izvođača sevdalinke kao i nastup KUD-a iz partnerskog grada Kršani ( Hrvatska ).

U dnevnim satima i predvečerje za građane Gradačca i goste u kulturnim ustanovama održat će se slikarske izložbe, promocije knjiga i večeri poezije.

Za ljubitelje sportskih disciplina organizovan je malonogometni turnir.  Na jezeru Vidara za vrijeme trajanja Sajma organizuju se koncerti za mlade.   

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan