A+ R A-

Plave noći u Gradačcu

U večernjim satima u okviru održavanja 44. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije ( 23-27.08.2017. ) počela je realizacija kulturno zabavnih sadržaja čiji je organizator Općina Gradačac .

U 21.00 sat izveden je veličanstven vatromet sa zidina Kule Zmaja od Bosne , koje se nalaze u samom centru grada, gdje je prisustvovalo oko 20.000 posjetilaca.  Vatromet je praćen i sa balkona i dvorišta  iz samog centra grada ali i iz okoline.

Na sportskom poligonu Luke za posjetioce izveden je kulturno zabavni program uz nastup KUD-ova iz Gradačca  i Bora.

U četvrtak (24.08) nastupit će rok grupa „ Generacija bez kompasa „ a u petak ( 25.08 ) Tuzlanski tamburaši. Za subotu ( 26.08 ) predviđena je Plava noć uz učešće Fatmira Sulejmanija sa VIS „ Tri generacije“ , nastupe popularnih izvođača sevdalinke kao i nastup KUD-a iz partnerskog grada Kršani ( Hrvatska ).

U dnevnim satima i predvečerje za građane Gradačca i goste u kulturnim ustanovama održat će se slikarske izložbe, promocije knjiga i večeri poezije.

Za ljubitelje sportskih disciplina organizovan je malonogometni turnir.  Na jezeru Vidara za vrijeme trajanja Sajma organizuju se koncerti za mlade.