A+ R A-

Turistička patrola u Gradačcu

U okviru projekta "Turistička patrola"  koje realizuje Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK  izvršena je posjeta i obilazak turističkih resursa Gradačca. Cilj posjete je predstavljanje turističkih potencijala i resursa Tuzlanskog kantona kao i općine Gradačac. Ekipa patrole sastavljena je od predstavnika Ministarstva,Turističke zajednice TK i  drugih nadležnih kantonalnih javnih ustanova i organizacija.Turističku patrolu pratila je RTV TK koja će u okviru programske šeme predstaviti turističke destinacije.  

Općina Gradačac je putem svojih službi i drugih institucija pružila podršku ovom projektu. Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić primio je predstavnike „ Turističke patrole „ i iste je upoznao sa aktivnostima Općine Gradačac na zaštiti kulturno historijskih naslijeđa i stvaranju novih turističkih destinacija na području općine Gradačac koje je bogato prirodnim i historijskim znamenitostima. Također je podržao ovaj projekat i zahvalio se organizatorima na predstavljanju i promociji  turističkih potencijala općine Gradačac kao i Tuzlanskog kantona.

Predstavnici Turističke patrole zahvalili su se Općinskom načelniku na podršci ovom projektu kao i predstavnicima Općine koji su zajedno sa patrolom obišli znamenitosti.