A+ R A-

Održana redovna sjednica Općinskog vijeća Gradačac

Danas je održana 9. redovna sjednica Općinskog vijeća Gradačac. U okviru obimnog dnevnog reda Općinsko vijeće razmotrilo je i usvojilo Izvještaj o izvršenju Budžeta Općine Gradačac januar-septembar 2017. Također su usvojene Izmjene i dopune Budžeta Općine Gradačac za 2017. godinu koje se odnose na povećanje prihoda za određene namjene kao i realizacija istih.

Donešena je Odluka o lokalnim nerazvrstanim cestama i ulicama na području općine Gradačac kojom se određuje izgradnja i održavanje istih.

Općinsko vijeće raspisalo je Javni oglas za članove nadzornih i upravnih odbora u javnim preduzećima i javnim ustanovama čiji je osnivač Općina Gradačac.

Donešeni su akti u cilju unapređenja demokratskog upravljanja i osiguranja kvalitetnog i efikasnog pružanja usluga prema građanima, sa težištem na sektore privrede i okoliša.

Također je utvrđen nacrt rada Općinskog vijeća za 2018. godinu. Općinsko vijeće je razmotrilo informaciju o izgradnji gradskog trga u Gradačcu i odobrilo dodatna finansijska sredstva za zaštitu postojećih kulturno historijskih spomenika. 

Razmotrena je Informacija o stanju socijalne zaštite na općini Gradačac kao i donešeno više odluka imovinsko pravnog karaktera i razmotrena druga pitanja iz nadležnosti vijeća.

Na sjednici je također odata počast rano preminulom vijećniku Huseinbašić Hikmetu.

Snimak sjednice može se pratiti sutra ( 24.11.2017. ) od 10.00 sati putem Radio Gradačca. (http://radiogradacac.ba/ ).

 

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan