A+ R A-

Održana redovna sjednica Općinskog vijeća Gradačac

Danas je održana 9. redovna sjednica Općinskog vijeća Gradačac. U okviru obimnog dnevnog reda Općinsko vijeće razmotrilo je i usvojilo Izvještaj o izvršenju Budžeta Općine Gradačac januar-septembar 2017. Također su usvojene Izmjene i dopune Budžeta Općine Gradačac za 2017. godinu koje se odnose na povećanje prihoda za određene namjene kao i realizacija istih.

Donešena je Odluka o lokalnim nerazvrstanim cestama i ulicama na području općine Gradačac kojom se određuje izgradnja i održavanje istih.

Općinsko vijeće raspisalo je Javni oglas za članove nadzornih i upravnih odbora u javnim preduzećima i javnim ustanovama čiji je osnivač Općina Gradačac.

Donešeni su akti u cilju unapređenja demokratskog upravljanja i osiguranja kvalitetnog i efikasnog pružanja usluga prema građanima, sa težištem na sektore privrede i okoliša.

Također je utvrđen nacrt rada Općinskog vijeća za 2018. godinu. Općinsko vijeće je razmotrilo informaciju o izgradnji gradskog trga u Gradačcu i odobrilo dodatna finansijska sredstva za zaštitu postojećih kulturno historijskih spomenika. 

Razmotrena je Informacija o stanju socijalne zaštite na općini Gradačac kao i donešeno više odluka imovinsko pravnog karaktera i razmotrena druga pitanja iz nadležnosti vijeća.

Na sjednici je također odata počast rano preminulom vijećniku Huseinbašić Hikmetu.

Snimak sjednice može se pratiti sutra ( 24.11.2017. ) od 10.00 sati putem Radio Gradačca. (http://radiogradacac.ba/ ).