A+ R A-

Obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine u Gradačcu

Danas je u Gradačcu svečano obilježen 25. novembar-Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Obilježavanje je započelo odavanjem počasti i  polaganjem cvijeća zvaničnih delegacija  na Šehidskom mezarju u Mahmut mahali. Predsjedavajući Općinskog vijeća gosp. Enir Šakić je istakao važnost borbe za nezavisnost Bosne i Hercegovine u proteklom periodu kao i u odbrambeno oslobodilačkom ratu '92.-'95. Zbog toga ne smijemo da zaboravimo naše šehide i poginule borce koji su dali svoje živote za našu jedinu domovinu.

Nakon toga odata je počast, prvom komadantu 107. Viteške brigade, gosp. Ivanu Mijačeviću na gradskom groblju gdje je podcrtano kako Bosna i Hercegovina jedino zajedničkim snagama i multietničnošću može opstati i postati moderna država. Živimo u BiH koja nema drugu tradiciju osim multietničke tradicije.

Zvanične delegacije su također odali počast i palim borcima na Križu u Donjim Ledenicama.

Mnogobrojni građani i delegacije su na Spomen obilježju poginulim borcima NOR-a 1941.-'45. odali počast i položili cvijeće kao i na Centralnom spomen obilježju šehidima, palim borcima i civilnim žrtvama rata 1992-'95.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Gradačac, gosp. Enir Šakić, ovom prilikom je čestitao svim prisutnima kao i svim građankama i građanima Gradačac i BiH, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Jučer je održana i Svečana sjednica Općinskog vijeća Gradačac uz prigodan kulturni program kao i historijski referat u vidu dokumentarca pod nazivom „ Bosna i Hercegovina kroz historiju“.

Još jednom svim građanima čestitamo 25. novembar - Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan