A+ R A-

Saopćenje za javnost - Zajedničko saopćenje za javnost Općine Gradačac i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gradačac

 

Danas je održan zajednički sastanak između Općinskog načelnika, šefa službe Civilne zaštite i predstavnika Upravnog odbora Dobrovoljnog vatrogasnog  društva Gradačac. Na sastanku su usaglašeni zajednički stavovi i to :

 

1.         Obje strane daju punu podršku formiranju Profesionalne vatrogasne jednice pri Općinskoj službi Civilne zaštite.

2.         Do uspostave Profesionalne vatrogasne jedinice zaključit će se Ugovor o međusobnim pravima i obavezama između Općine Gradačac i DVD-a Gradačac za 2018. Obje strane podržavaju aktivnosti na preuzimanju vatrogasaca DVD-a u PVJ.

3.         U budžetu Općine Gradačac za 2018. planirat će se posebna pozicija-kod  za rad DVD Gradačac kao i i za pružanje usluga po Ugovora iz tačke 2.

4.         Općina Gradačac nastavlja s aktivnostima na formiranju Profesionalne vatrogasne jedinice na osnovu Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu FBIH i TK.

5.         U skladu sa preporukama advokatskog tima iz 2016. Dobrovoljno vatrogasno društvo Gradačac  nije u mogućnosti sklopiti Sporazum o ustupanju opreme i prostora Općini Gradačac – PVJ.

 

 

                                                                                            Služba za informisanje

                                                                                                Općine Gradačac

 

 

 

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan