A+ R A-

Zakazana redovna sjednica Općinskog vijeća Gradačac

Danas je održan Kolegij Općinskog vijeća Gradačac na kojem je zakazana 11. redovna sjednica Općinskog vijeća. Sjednica je zakazana za 01.02.2018. ( četvrtak ) u 9.00 sati.

Prijedlogom dnevnog reda utvrđeno je da se na istoj razmatraju materijali koji se odnose na određivanje visine zakupnine i naknada za 2018. za korištenje objekata privremenog karaktera, javnih površina i taksi stajališta. Na dnevnom redu naći će se Prijedlog ugovora o pružanju javnih vodnih usluga između Općine Gradačac i JP Komunalac d.d. Gradačac.

Predviđeno je razmatranje Nacrta odluke o prodaji nekretnina za izgradnju Garažno – poslovnog prostora kao i više odluka imovinskog pravnog karaktera.

OV razmotrit će programe rada javnih ustanova i javnih preduzeća za 2018. čiji je osnivač Općina Gradačac kao i izvršiti imenovanja u Upravne i Nadzorne odbore u ovim ustanovama i preduzećima provedenih po osnovu Javnog oglasa.

Razmotrit će se više izvještaja i informacija kao i obaviti rasprava po Nacrtu zakona o izmjenama zakona o predškolskom odgoju TK.