Općina Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - Održana 11. redovna sjednica Općinskog vijeća Gradačac
A+ R A-

Održana 11. redovna sjednica Općinskog vijeća Gradačac

Danas (01.02.2018.g.) održana je 11. redovna sjednica Općinskog vijeća Općine Gradačac.Vijećnici su razmatrali obiman dnevni red i donijeli više odluka, rješenja zaključaka iz nadležnosti Općinskog vijeća, kao i razmotrili izvještaje o stanju u pojedinim oblastima.

 Radi davanja u zakup neizgrađenog gradskog zemljišta i javnih površina, kao i korištenja taxi stajališta za 2018.godinu, donesene se odluke o visini zakupa, odnosno naknade. Pored ovih odluka doneseno je više odluka imovinsko-pravnog karaktera o prodaji, zamjeni i kupovini nekretnina i gubitka statusa javnog dobra, radi omogućavanja prometa. Kupovina nekretnina vrši se radi realizacije infrastrukturnih projekata.

Prodaja nekretnina vršit će se putem licitacije na lokaciji Požarike k.o. Gradačac I kroz 4 parcele, početne cijene 30 KM/m² prema procjeni sudskog vješataka.

Na sjednici je razmatran Nacrt Odluke o prodaji zemljišta u vlasništvu Općine Gradačac, za izgradnju Gradske garaže i Tržnog centra utvrđenog Regulacionim planom Centra. Prodaja bi se vršila suvlasničkog dijela 1769/2932 odnosno 1769m², sa procijenjenom početnom cijenom od 1.064.690,34 KM odnosno 601,86 km po m², putem licitacije. Odluka predviđa prodaju suvlasničkog dijela parcele, uz etažnu podjelu objekta i zajedničku izgradnju gdje bi Općina Gradačac gradila garažu od dva sprata, dok bi investitor preuzeo izgradnju tržnog centra na dva sprata i parkinga na krovu objekta. Usvajanjem Nacrta Odluke otvorena je javna rasprava o ovoj temi a svu dokumentaciju vezanu za istu ( Materijali za 11. Radnu sjednicu ) možete pogledati na zvaničnoj web stranici Općine Gradačac.

Vijećnicima je predstavljeno izabrano idejno rješenje garažno-poslovnog objekta. Nakon rasprave Općinsko vijeće je prihvatilo Nacrt odluke kao dobru osnovu za izradu Prijedloga, u koju će se uzeti u obzir prijedlozi i sugestije iznesene na sjednici Vijeća kao i javnosti.  

Na ovoj sjednici Vijeće je razmotrilo i Ugovor o javnim vodnim uslugama između Općine Gradačac i JP Komunalac d.d. Gradačac. Data je Saglasnost na isti i ovlaštenje općinskom načelniku za potpisivanje u ime Općine Gradačac.

Ovaj ugovor je jedan od značajnih dokumenata za efektivnost ugovora o zajmu između BiH i EBRD-a u realizaciji projekta o vodosnabdijevanju Gradačca. Istim se regulišu odnosi između Općine i operatera , korištenje javnih dobara , utvrđivanju cijene usluge i druga pitanja od značaja za kvalitetno upravljanje vodovodnim sistemom i snabdijevanje građana i privrede na području općine Gradačac.

Općinsko vijeće upoznato je s informacijom o održanim skupštinama JP Komunalac d.d. kao i odredilo punomoćnika za vanrednu skupštinu koja će se održati  početkom februara.

Vijeće je također razmotrilo izvještaj o deminiranju za 2017. Godinu kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju. 

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.