Općina Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - Izabrani najuspješniji sportisti za 2017. na području općine Gradačac
A+ R A-

Izabrani najuspješniji sportisti za 2017. na području općine Gradačac

Sinoć je održana tradicionalna manifestacija Izbor sportiste godine „ Gradačac 2017.“ gdje su izabrani najbolji sportisti i  najuspješniji sportski kolektivi općine Gradačac u 2017. godini. Organizator tradicionalne manifestacije IZBOR SPORTISTE GODINE je Sportski savez općine Gradačac a pokrovitelj manifestacije Općina Gradačac.

Predsjednik žirija  gosp.  Jusuf Prljača se obratio svim prisutnima u ime žirija i organizatora te uputio riječi dobrodošlice.

Općinski načelnik mr.sci Edis Dervišagić je također u svom obraćanju zahvalio svim prisutnima na podršci ovog veoma značajnog događaja za sportski život na području općine Gradačac, čestitao na uspjehu nagrađenim  i zahvalio se svim sportistima na pozitivnoj promociji samog Gradačca.

Na ovoj manifestaciji prisutni su se prisjetili i jednog tragičnog i tužnog događaja. Početkom 2018.godine u saobraćajnoj nesreći u Kalesiji poginula je Erna Sinanović, bivša reprezentativka Bosne i Hercegovine i članica OK Kula-Gradačac“. Na  prigodan način odata je dužna počast Erni Sinanović. Otac tragično preminule, Sulejman Sinanović, primio posthumno priznanje za svoju kćerku.

Najbolji sportisti na području općine Gradačac za 2017. u seniorskoj kategoriji:  odbojkašica Tijana Lazarević u ženskoj i golman NK Zvijezda, Emir Prljača u muškoj konkurenciji. Najuspješniji sportista – invalid općine Gradačac je Damir Babajić.

Zahvalnice su podijeljene i firmama koje pomažu rad sportskih kolektiva. Za doprinos u razvoju sporta u Gradačcu zahvalnica se uručuje gospodinu Fuadu Suljanoviću, direktoru OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“ Gradačac. Ova škola je najbolje rangirana osnovna škola u TK, a prostorije školske sale u ovoj školi koriste brojni klubovi za trenažni proces i vježbanje. Društvo pedagoga tjelesnog odgoja i sporta općine Gradačac je prema postignutim rezultatima i dosadašnjem radu za najuspješnijeg pedagoga tjelesnog odgoja u 2017.godini proglasilo Denisa Begovića profesora tjelesnog odgoja  u OŠ «Ivan Goran Kovačić» Gradačac i OŠ „Hamdija Kreševljaković“ Kamberi, što su žiri i predsjedništvo Sportskog saveza općine Gradačac potvrdili.

Posebno priznanje su dobili za napredak sportskih kolektiva treneri Nermin Šabić i Nihad Kadić i  Suad Krajnović.