A+ R A-

45. Kikićevi susreti u Gradačcu

Sinoć su u gradskom kinu u Gradačcu svečano otvoreni 45. Kikićevi susreti.  Tokom ceremonije otvaranja prisutnima su se obratili gosp. Šimo Ešić i Mirsa Šarić predsjednica Izvršnog odbora „Kikićevih susreta“.

Općinski načelnik Edis Dervišagić je istakao cilj ovih književnih susreta a to je razvijanje ljubavi prema pisanoj riječi i približavanje književnosti mladoj populaciji. Također je kazao da ovakve manifestacije doprinose da Gradačac ne ostane provincija u pozadini i  svečano otvorio ovogodišnju književnu manifestaciju „ Kikićevi susreti „ u Gradačcu.

Kulturno zabavni program počeo je sa recitalom učenika Gimnazije „Mustafa Novalić Gradačac“  a samu manifestaciju  uveličali su i učenice Osnovne muzičke škole u Gradačcu. 

Večeras, subota (19.5.2018.), od 21,00 do 23,00h je NOĆ MUZEJA: Novac na tlu Bosne i Hercegovine u 19. i 20. stoljeću. MJESTO: Muzejska zavičajna zbirka.

U narednim danima planirana je posjeta  pisaca gradačačkim osnovnim i  srednjim školama  gdje će se  održati sat s književnicima kao i nekoliko radionica s učenicima i nastavnicima.

Završna književna večer, planirana je za subotu 26. maja, a pozvani su književnici:  Nijaz Alispahić, Julija Matanović, Amir Brka, Enes Kurtović, Vahid Klopić, Šejla Šehabović, Tatjana Tomić , Vahid Klopić, Fuad Hrustić i mnogi drugi.