Općina Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - 8. Sportske igre mladih u Gradačcu
A+ R A-

8. Sportske igre mladih u Gradačcu

Danas su u Gradačcu svečano opočele 8. Sportske igre mladih jedan od najpoznatijih sportskih događaja za mlade u regiji. Na ovim igrama očekuje se učešće oko 900 mladih sa područja općine Gradačac koji će se takmičiti u raznim sportovima. Takmičenja će se održati na nekoliko lokacija u Gradačcu među kojima su i sportska dvorana „ Skenderija“, sportski poligon „Luke“, sportska dvorana OŠ Safvet beg Bašagić i jezero Vidara.

Sportske igre mladih ove godine se održavaju od 5. maja do 28. avgusta 2018. godine u u 28 regionalna centara-gradova. Pobjednici Regionalnih takmičenja dolaze u Sarajevu na finalno takmičenje koje će se održati od 07.08.-11.08.2018. Pobjednici Finalnog takmičenja u Sarajevu imat će priliku učestvovati na Velikom Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu. Pored djece iz Bosne i Hercegovine nastupit će još ekipe iz Hrvatske i Srbije.

U Gradačcu mladi će se moći takmičiti i imati priliku učestvovati na Coca-Cola CUP-u u malom nogometu/fudbalu, Poli CUP-u u malom nogometu/fudbalu, Plazma CUP-u odbojci, Kinder+Sport CUP-u u košarci, Bingo CUP-u u igri „između dvije vatre“, Lutrija BiH CUP-u u atletici i Podravka CUP-u u odbojci na pijesku.

Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić je izrazio zadovoljstvo da je Gradačac ponovo odabran za održavanje ove manifestacije koja je veoma bitna za mlade s područja općine i zaželio svim učesnicima mnogo sportske sreće i uspjeha.

Sportske igre mladih već osam godina na terenima promovišu fair-play, toleranciju, poštivanje protivnika pa sve naše SIM-ovce molimo da se ponašaju u skladu s navedenim.

 

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.