A+ R A-

Svečano otvorena dionica puta u MZ Međiđa Donja

Danas je u MZ Međiđa Donja svečano otvorena dionica puta koja prolazi kroz ovu mjesnu zajednicu.  Radi se o projektu  modernizacije  i rekonstrukcije lokalnog puta kroz MZ Međiđa Donja u dužini od 1800 m čija vrijednost iznosi  582.460,11 KM. Projekat se realizuje iz sredstava budžeta Općine Gradačac uz učešće građana ove mjesne zajednice.

Ovaj projekat je nastavak realizacije projekta rehabilitacije i rekonstrukcije puta od MZ Međiđa Gornja do MZ Kerep dužine oko 11 km čija je ukupna vrijednost 2.500.000 KM. Do sada su urađene četiri dionice puta od MZ Međiđa Gornje do MZ Međiđa Donja. Ukupna vrijednost svih ovih radova do sada iznosi oko 2.300.000 KM a dužina urađenog puta je oko 8000 m.

Na ceremoniji upriličenoj ovim povodom u organizaciji  mjesne zajednice i Općine uz prisustvo građana, delegacije općinske uprave predvođene Općinskim načelnikom mr.sci Edisom Dervišagićem, vijećnika Općinskog vijeća, izvođača radova, nadzornog organa i drugih zvanica, svečano je puštena ova dionica puta.

Općinski načelnik je istakao da će završetak ove dionica puta doprinijeti podizanju kvalitete življenja mještana i razvoja ovog dijela općine Gradačac. „... Trebamo svi zajedno učiniti da preostala dionica bude realizovana a Općina Gradačac je spremna, kao što je i do sada, pratiti realizaciju ovog projekta i vjerujem da će i mještani biti spremni da prate ovaj projekat, ali uz podršku viših nivoa vlasti ovaj proces završetka dionice bi se uveliko ubrzao... „.  

O značaju ovog puta i aktivnostima građana na učešću u izgradnji govorili su predstavnici mjesne zajednice i građevinskog odbora gdje su uručene i zahvalnice pojedincima koji su doprinijeli izgradnji ove saobraćajnice.