A+ R A-

Otvoren sportski poligon u MZ Škorići

U Mjesnoj zajednici Škorići danas je svečano otvoren sportski kompleks. Ovaj objekat se sastoji od nekoliko sportskih objekata a vrijednost radova je oko 100.000 KM izdvojenih iz budžeta Općine Gradačac.

Prisutnima se obratio predsjednik Vijeća mjesne zajednice Škorići, Nedžad Škorić koji je istakao da Škorići već duže vrijeme zaslužuju i čekaju ovakvu sporstku infrastrukturu. Također se zahvalio podršci Općine Gradačac i pojedinih aktivista u MZ bez kojih ovaj projekat ne bi se nikad realizovao.

Općinski načelnik je čestitao mještanima MZ Škorića na realizovanom projektu koji je zahtjevao mnogo truda i rada a koji će doprinijeti boljem i kvalitetnijem življenju u ovoj mjesnoj zajednici. Također je istakao da osim ovog projekta uskoro kreću još neki projekti a onaj koji se ističe jeste izgradnja kanalizacione mreže kroz ovu mjesnu zajednicu dužine 3.300 m a koja će koštati oko 240.000 KM.

Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić i predsjednik vijeća MZ Škorići su presjecanjem vrpce svečano otvorili sportski kompleks u MZ Škorići. Nakon svečanog otvaranja počeo je malonogometni turnir „ 107. Viteška motorizovana brigada“.

Također polaganje cvijeća odata je počast šehidima i poginulim borcima na spomen-obilježju kod Džamije u Škorićima.