Općina Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - Otvoren novi pogon u Gradačcu
A+ R A-

Otvoren novi pogon u Gradačcu

Pirić Magneti d.o.o. sa sjedištem u Gradačcu svečano je otvorio novi pogon u Industrijskoj zoni III. Partenr firme je firma Magnet - Shultz iz Njemačke koja svoje tržište ima u SAD-u i Kini a novootvoreni pogon radit će za Magnet – Shultz prema najnovijim dostignućima u ovoj branši.

Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić u svom obraćanju izrazio je zadovoljstvo otvaranjem još jednog privrednog subjekta koji će doprinijeti razvoju općine Gradačac i novog zapošljavanja. Izrazio je zadovoljstvo što je ova firma iz Njemačke prepoznala Gradačac kao općinu sa povoljnim privrednim okruženjem. Ovom prilikom Općinski načelnik osvrnuo se i na aktivnosti koje se provode na izgradnji ove i drugih industrijskih zona u cilju što većeg privređivanja i investiranja u općinu Gradačac.

Aktivnostima Općine Gradačac, na izgradnji i opremanju Industrijskih zona infrastrukturnim objektima, doprinijele su da Općina Gradačac ima preko 9000 zaposlenih kao i da je u vrhu po izvozu u Federaciji Bosne i Hercegovine. U toku je i realizacija najznačajnijeg projekta Vodosnabdijevanja i zaštita okoliša ( Rekonstrukcija prečistača sa proširenim kanalizacionim sistemom ) čime se obuhvata i područje ove Industrijske zone.

Prije svečanog otvaranja delegacija privrednika posjetila je pogone TMD-AGS d.o.o. Gradačac, TMD-Hanibal d.o.o. Gradačac, KOVGRAD d.o.o. Gradačac i TMD Group d.o.o. Gradačac gdje su se upoznali s načinom rada ovih uspješnih privrednih subjekata.

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.