A+ R A-

Unapređenje poduzetničkih zona u Gradačcu

Danas je u Sarajevu potpisan Ugovor o dodjeli sredstava za unapređenje poduzetničke zone u Gradačcu.  Nove investicije vrijedne su 364 000 KM od čega je od strane Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta Vlade FBiH, općini Gradačac odobreno 250 000 KM. Ovim projektom doprinijet će se razvoju i izgradnji poduzetničkih zona u Gradačcu ali u još 19 jedinica lokalne samouprave iz Federacije BiH.

Očekuje da će se pozitivni efekti na području 20 općina ogledati u zapošljavanju 900 osoba i da će bolju infrastrukturu dobiti poduzetničke zone u Tešnju, Širokom Brijegu, Novom Travniku, Stocu, Donjem Vakufu, Doboj-Jugu, Jablanici, Gradačcu, Čitluku, Kiseljaku, Čapljini, Zavidovićima, Mostaru, Žepču, Bihaću, Bosanskom Petrovcu, Kalesiji, Usori, Grudama i Čeliću.

Odobrena sredstva bit će usmjerena na izgradnju nove i unapređenje postojeće infrastrukture (ceste, vodovod, kanalizacija, el. energija, itd.) u okviru industrijskih zona u Gradačcu, kao preduslova za ekonomski rast i zapošljavanje na lokalnom nivou.