Grad Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - U Gradačcu otvorena još jedna fabrika za automobilsku industriju
A+ R A-

U Gradačcu otvorena još jedna fabrika za automobilsku industriju

Danas je u Gradačcu otvorena još jedna fabrika koja će svoje proizvode orijentisati ka automobilskoj industriji. Radi se o TMD Automotive d.o.o. Gradačac u sklopu TMD Group koji je jedan od najvećih izvoznika u Tuzlanskom kantonu.  Za početak je posao dobio 71 radnik a taj broj za nekoliko godina će biti najmanje četiri puta veći.

U pogonu u koji je uloženo preko pet miliona eura a sva proizvodnja namijenjena je automobilskoj industriji i sve ide u izvoz. Među kupcima su i neki od najznačajnijih proizvođača u svjetskoj automobilskoj industriji kao što je Benteler, njemački gigant sa prihodima blizu 8 milijardi eura i blizu 30000 zaposlenih u 40 zemalja svijeta.

Predsjednik Uprave preduzeća TMD Automotive kao i ostalih privrednih društava u sastavu TMD grupacije, Adem Hanić je istakao da je cilj ove grupacije dostizanje izvoza od 200 miliona eura 2021. godine. On je posebno naglasio da su u osnovni motiv ove firme kadrovi, radnici, tj. ljudi kojima se moraju obezbijediti uslovi da mogu pristojno živjeti od svog rada, o čemu se osim poslodavaca treba da pobrine i kompletno društvo u smislu obezbjeđenja pravne i političke sigurnosti za život i rad.

Općinski načelnik Edis Dervišagić je istakao da je Općina Gradačac u proteklom periodu uložila značajna sredstva u Industrijske zone na području općine Gradačac što je doprinijelo poboljšanju infrastrukture, otvaranju novih fabrika a samim tim i povećanje industrijske proizvodnje. Također zahvaljujući BFC certifikatu ( Povoljno poslovno okruženje ) kojeg Općina Gradačac posjeduje doprinijelo je da se olakšaju pojedine procedure i unaprijedi rad općinske administracije kada je u pitanju privreda.

 

Simbolično presjecanje vrpce obavili su mladi radnici ovog preduzeća Emir Pašalić i Semir Begović, čime je završena ceremonija svečanog otvaranja, nakon čega su prisutni obišli proizvodne pogone ove savremene fabrike.

Posjetimo, TMD Group Gradačac trenutno zapošljava 671 radnika u 4 fabrike: Kovgrad i TMD Automotive u Gradačcu, UTL u Sarajevu i TMD Mibo u Brčkom. Specijalizovan je za proizvodnju vanjskih i unutrašnjih prstenova za automobilske ležajeve. Radi za najveće svjetske kompanije kada je u pitanju proizvodnja komponenti za automobilsku industriju. Među njima su Schaefller, SKF i NTN/ SNR.

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.