A+ R A-

Posjeta Češkog ambasadora Općini Gradačac

Ovih dana započeti su radovi na izgradnji kanalizacione mreže na području  MZ Škorići u okviru projekta „ Vodosnabdijevanja Gradačca“.  Radi se o izgradnji nove kanalizacione mreže i proširenja postojeće u sjevernom dijelu općine Gradačac.

Vrijednost opreme koju isporučuje Češka razvojna agencija ( ČRA ) za ovaj dio projekta je 1,1 milon Eura ( MZ Škorići, MZ Sibovac, MZ Bagdale, MZ Vida1, MZ Vida II i MZ Centar ). S tim u vezi ambasador Češke Republike Jakub Skalník posjetio je općinu Gradačac i lično se uvjerio u dinamiku radova u MZ Škorići kao i o isporuci opreme koja će biti ugrađena u gore navedenim mjesnim zajednicama na području općine Gradačac.

Tokom posjete NJ. E. Jakub Skalník izjavio je da je veoma sretan što se danas nalazi u Gradačcu i vidi da radovi na ovom novom projektu, koji je nastavak projekta modernizacije i rekonstrukcije prečistača otpadnih voda u Gradačcu, napreduju kao i isporuka opreme koja je neophodna za izgradnju kanalizacionog sistema. Također je istakao da on ima veoma dobra i bogata iskustva saradnje sa Općinskim načelnikom i Općinom Gradačac i da je Općina Gradačac jedna od najuspješnijih i najboljih subjekata s kojima je Češka ambasada i Češka razvojna agencija u Bosni i Hercegovini sarađivala.

Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić je rekao da ovaj projekat ide planiranom dinamikom i da je do sada stigla trećina planirane opreme u iznosu oko 350.000 eura i očekuje se da kompletna oprema stigne do kraja novembra ( 1,1 milion eura ) koja će biti ugrađena do kraja 2019. godine.

Ovim radovima bit će postavljeno 3,3 km nove kanalizacione mreže u ovoj mjesnoj zajednici koja se priključuje na novoizgrađeni prečistač otpadnih voda koje također finansirala i Češka razvojna agencija a sveukupna dužina planirane kanalizacione mreže u sjevernom dijelu općine Gradačac koju će finansirati Češka razvojna agencija iznosit će oko 17 km.

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.