A+ R A-

22. OKTOBAR DAN OPĆINE GRADAČAC

Obilježavanje oslobodilačke akcije „Istok-sjeveroistok“ 17.oktobar započele su aktivnosti manifestacije „Rođenje slobode“ i Dana Općine Gradačac.

Okupljanjem na Centralnom spomen –obilježju, gdje je održan prigodan program i odata počast šehidima, palim borcima i civilnim žrtvama rata 92.-95., održan je marš do Centralnog obilježavanja u MZ Sibovac.

U petak 19.10. održat će se turnir u malom fudbalu za učenike osnovnih škola i položiti cvijeće na spomen ploči ubijenoj djeci ispred OŠ „Ivan Goran Kovačić“.

Djeca predškolskog uzrasta će na ulici ispred Općine Gradačac, svojim crtežima uzeti učešće u obilježavanju ovih značajnih datuma.

 

U subotu 20.10. u sportskoj dvorani održat će se međunarodni turnir košarke u kolicima.

 

Na Dan Općine 22.oktobra, koji je i Dan „Zlatnih ljiljana“ Općine Gradačac, Općinski načelnik mr.sci Edis Dervišagić izvršit će tradicionalni prijem članova ovog udruženja, nakon čega će delegacije Općine Gradačac, boračkih udruženja i drugih subjekata položiti cvijeće na Centralnom spomen-obilježju i odati počast šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama rata „92-95.“ i spomen –obilježju „41.- 45.“

Posjetit će se šehidsko mezarje u Mahmut Mahali, i spomen-obilježja na Požarikama, križu u Ledenicama Donjim i spomeniku „Zlatnim ljiljanima“.

Na mjestu zaustavljanja „Oklopnog voza“ 22. Oktobra, obilježit će se 26.godišnjica bitke za „ Oklopni voz“  sa početkom u 12.15 sati.

Na dan Općine Gradačac 22. oktobra u 16.oo sati u Kongresnoj Sali „Gradačačkog sajma“ održat će se Svečana sjednica Općinskog vijeća posvećena Danu Općine.