A+ R A-

Predsjednici MZ upoznati s dosadašnjim aktivnostima na projektu „Vodosnabdijevanja Gradačac"

Općinski načelnik mr.sci Edis Dervišagić, saradnici i predstavnici firme  „JP Komunalac“ Gradačac danas su održali radno-konsultativni sastanak s predsjednicima mjesnih zajednica sa područja općine Gradačac. Na sastanku su predstavljene dosadašnje aktivnosti i budući planovi na projektu „Vodosnabdijevanja Gradačca“ s ciljem upoznavanja predstavnika mjesnih zajednica koje su direktno uključene u projekat kao i one koje će biti uključene u narednom periodu.

Direktor „JP Komunalac Gradačac“ je iznio tehničke detalje vezane za projekat kao i dosadašnje rezultate. Trenutno se izvode radovi na polaganju potisnog cjevovoda za izgradnju prve dionice potisnog cjevovoda vodosnabdijevanja u južnom dijelu općine Gradačac dionica KKO-PS4 dužine  4 km. Također radovi se izvode i na proširenju kanalizacione mreže u  naseljima Ledenice Gornje i Ledenice Donje, Škorići i Bagdale.

Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić je upoznao predsjednike mjesnih zajednica da mogu da iznesu svoje stavove i primjedbe u vezi s Projektom, te također sugerisati prijedlog rješenja vezanih za iznesene primjedbe ili identificirane probleme.

Predstavnici projektnih mjesnih zajednica, one koje su direktno uključene u projekat, su iznijeli svoje mišljenje na dosadašnje aktivnosti. Istakli su da su veoma zadovoljni dosadašnjim radovima i da su zadovoljni projektnim aktivnostima.

Prisutni su upoznati i sa žalbenim mehanizmom u slučaju nepredviđenih problema i situacija na terenu tokom implementacije projektnih aktivnosti.