A+ R A-

ČESTITKA povodom 15. aprila Dana Armije R BIH

 

Povodom 15. aprila godišnjice formiranja Armije Republike BiH, u ime organa Općine Gradačac i u svoje ime svim demobilisanim borcima, ratnim vojnim invalidima, šehidskim i porodicama poginulih boraca upućujemo iskrene čestitke.

Ovo je dan koji će zajedno obilježiti  svi građani Bosne i Hercegovine, koji vole i poštuju BiH onakvu za kakvu su se borili svi pripadnici Armije RBiH.

Nezavisna i suverena Bosna i Hercegovina rezultat je patriotske borbe pripadnika Armije RBiH. Zahvaljujući njima Bosna i Hercegovina je odbranjena, i sačuvana za sadašnje i buduće generacije.

Izražavamo duboko  poštovanje i obavezu prema onima koji nisu više sa nama,oni  su u odbranu domovine ugradili svoje živote, i neka im je rahmet i pokoj duši.  Upućujem izraze suosjećanja svim članovima porodica šehida i poginulih boraca. 

Sa željom da budućnost provedemo u miru, sreći i blagostanju u zajedničkoj domovini Bosni Hercegovini, još jedanput upućujem iskrene čestitke povodom 15. aprila Dana Armije RBiH  i čestitam ovaj veliki historijski dan! 

 

                                                                                               OPĆINSKI NAČELNIK

                                                                                                 mr .sci  Edis Dervišagić