A+ R A-

Prijem Mašetovića kod Općinskog načelnika

Općinski načelnik je upriličio prijem za studenta Mašetović Selmira iz Gradačca povodom povratka iz Republike Turske. Selmir Mašetović, koji je kao student uhapšen u Turskoj u maju 2018., pod optužbom da je pripadnik pokreta Fethulaha Gulena (Fethullaha Gullena) koji turske vlasti smatraju terorističkom organizacijom. Selmir je, podsjećamo, bio u zatvoru u Ušaku 23 dana, nakon čega je pušten da se brani sa slobode. Selmir je u utorak ( 22.04.2019. ) stigao kući u Gradačac.

Tokom sudskog postupka u Turskoj porodici Mašetović Općina Gradačac je  pružila finansijsku pomoć u iznosu od 4.000 KM. Ovom prilikom Selmir Mašetović i njegov otac su se  zahvalili Općinskom načelniku, Općini Gradačac kao i svim sugrađanima na podršci koja mu je pružena kada mu je bilo najteže. Selmir  je upoznao Općinskog načelnika sa trenutnom situacijom u kojoj se Mašetović nalazi gdje je istakao da proces i dalje traje a da advokati rade na tom slučaju.

Mr. sci Edis Derviagić je izrazio zadovoljstvo što ovaj slučaj ide u pozitivnom pravcu što potvrđuje i ova posjeta rodnom Gradačcu. Zaželio mu je puno sreće i da se sudski proces u što kraćem roku okonča na zadovoljstvo našeg sugrađanina.