A+ R A-

Početak rekonstrukcije Gradskog kina

U okviru projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini" započete su aktivnosti oko rehabilitacije Gradskog kina u Gradačcu. Inicijativa za projekat „Rehabilitacije gradskog kina u inovativno i inkluzivno mjesto „ potekla je s Foruma građana koji je održan u aprilu 2019. godine . Na Forumu su učestvovali predstavnici mjesnih zajednica, nevladinih organizacija i drugi zainteresovani građani s područja grada Gradačac. Cilj foruma bio  je da kroz razgovor sa građanima  o zajedničkim problemima i mogućim rješenjima dođemo do preporuka  i konkretizacije ideje koja će se realizirati kroz projekat.

Učesnici Foruma identifikovali su probleme i sačinili listu prioriteta u nekoliko ključnih oblasti kao što su zdravstvo, mladi, sport-rekreacija, rasvjeta, putevi, renoviranje obrazovnih ustanova, upravljanje rizicima i uređenje voda. Forum se opredijelio da bi prevashodno trebalo sanirati i obnoviti postojeću zgradu gradskog kina kako bi ovaj objekat bio funkcionalan.

Ukupna vrijednost ove faze projekta je 53. 909,00 KM a finansirana od strane Vlade Švicarske, Vlade Švedske i Grada Gradačac. Cjelokupni projekat je implementiran od strane UNDP u BiH.

Napominjemo da je projekat "Opremanje Službe Hitne medicinske pomoći" već realizovan a također na prijedlog građana s Foruma održanog u  februarau 2019. godine.