A+ R A-

Vrijedna donacija iz Dűren-a za PVJ Gradačac

Danas je izvršena primopredaja vatrogasnog vozila koje je Grad Duren donirao Gradu Gradačac u sklopu partnerskih odnosa ova dva grada čime je Profesionalna vatrogasna jedinica Gradačac bogatija za još jedno vatrogasno vozilo namjenjeno za gašenje požara na otvorenim prostorima i intervencijama. Primopredaji ovog vrijednog vozila prisustvavali su predstavnici Grada Gradačac i Profesionalne vatrogasne jedinice Gradačac.

Gradonačelnik mr.sci Edis Dervišagić ovom prilikom je napomenuo da je Profesionalna vatrogasna jedinica Gradačac relativno skoro formirana ali da smo s ovom donacijom upotpunili vozni park iste. Pored vatrogasnog vozila dobili smo i veoma vrijednu donaciju u  vatrogasnoj opremi. Ovom prilikom želim se zahvaliti našim prijateljima iz Duren-a i da izrazim svoje zadovoljstvo našom saradnjom. Prošle godine zahvaljujući ovoj saradnji dobili smo vrijednu donaciju od naših partnera a to je vozilo hitne pomoći koje koristi služba za hitnu medicinu Doma zdravlja Gradačac.

Šef službe Civilne zaštite Isam Sendić istakao je da je ovo vozilo pogodno za šumske požare i za teže pristupačne terene. Osim ovog vozila Grad Duren nam je donirao kompletnu opremu koja ide uz vatrogasno vozilo. Problemi nedostatka opreme, prostora i ljudstva su prevaziđeni tako što smo u vrlo kratkom vremenskom periodu nabavili dva vatrogasna vozila čime su ispunjeni uslovi da možemo pravovremeno udovoljiti svim potrebama koje eventualno budu na području grada Gradačca a odnose se na požare.

Ovom prilikom napominjemo da je u toku i izgradnja vatrogasnog domau MZ Vida II i očekujemo da ćemo u skorijem periodu završiti Vatrogasni dom koji će doprinijeti još boljim uslovima za pripadnike Profesionalne vatrogasne jedinice Gradačac.