A+ R A-

Vrijedna donacija Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Gradačac

Danas je u krugu Vatrogasne profesionalne jedinice Gradačac uručena vrijedna donacija. Radi se o  hidrauličnom alatu (makaze i rezač) sa svom popratnom opremom koji se koristi za spašavanje osoba prilikom saobraćajnih nesreća. Vrijednost donacije iznosi oko 5.000 KM a donator je firma „Balegem d.o.o. Gradačac“.

Gradonačelnik Edis Dervišagić je istakao da ova veoma vrijedna oprema je nedostajala našoj Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici u Gradačcu budući da je u nekoliko nesretnih slučajeva koji su se desili na području našeg grada bili angažovani vatrogasci s opremom iz drugih općina i gradova. Ovom prilikom se zahvalio firmi Balegem koja je učinila zaista jedno lijepo djelo.

Vlasnik firme Balegem d.o.o. Nermin Mešanović kazao je da u razgovoru s gradonačelnikom došao na ideju da pokloni ovu opremu budući da je nekoliko puta tražena intervencija s područja drugih općina.

Siniša Baković, šef Vatrogasne profesionalne jedinice se zahvalio donatoru na ovoj veoma potrebnoj opremi istakavši da je s ovom opremom riješen dugogodišnji problem nedostatka iste. S ovom opremom postat ćemo puno efikasniji i moći ćemo odgovoriti na izazove koji su ispred nas. Do sad smo imali veoma dobru saradnju kada je u pitanju ova oprema s Profesionalnom vatrogasnom jedinicom Srebrenik i Vatrogasnom jedinicom iz Brčko Distikta BiH.

Ovaj hidraulični alat upotrebljava se za sječenje dijelova vozila, u cilju micanja tih dijelova kao i oslobađanju priklještenih osoba iz vozila prilikom saobraćajne nesreće.