A+ R A-

Povodom obilježavanja 22.oktobra-Dana Grada Gradačac otvoren tradicionalni turnir u malom nogometu i položeno cvijeće na spomen obilježje kod O.Š. ''Ivan Goran Kovačić''

U povodu obilježavanja Dana Grada Gradačac i Dana Zlatnih ljiljana, organizovane su višednevne aktivnosti. Danas je gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić otvorio tradicionalni turnir u malom nogometu koji se održava u velikoj dvorani Gradačačkoj sajma, a kojeg je organizovalo UG dobitnika najvećih ratnih priznanja ''Zlatni ljiljani''.

Nakon otvorenja turnira u malom nogometu, delegacija Grada Gradačac zajedno sa učesnicima turnira, SBO Gradačac, političkim organizacijama i građanima položila je cvijeće na spomen obilježje nastradaloj djeci, te su time odali počast učenicima koji su ubijeni agresorskom granatom  u decembru 1995.godine ispred O.Š. ''Ivan Goran Kovačić''. Taj dan bio je težak za cijeli grad, agresor je teškom artiljerijom započeo gađanje užeg centra Gradačca, te tada živote gube četiri mlade osobe : Senada i Senad Okanović, Miralem Kadić i Benjamin Bajramović.

 Nakon polaganja cvijeća turnir u malom nogometu je nastavljen.