A+ R A-

ČESTITKA DAN GRADA 22. OKTOBAR 2020.godine

Poštovani sugrađani, stanovnici Grada Gradačac dragi prijatelji u ime Gradske uprave Gradačac i u svoje ime, čestitam Vam Dan grada Gradačac.

22 oktobar upisan je zlatnim slovima za  Gradačac i Bosnu i Hercegovinu. Tog dana 1992. godine skoro goloruki borci heroji Gradačca su zaustavljanjem «oklopnog voza» odbranili  Gradačac i Bosnu i Hercegovinu, tako se ovih dana prisjećamo „gradačačkog oktobra“ simbola odbrane i obnove porušenog Gradačca.

Čast nam je i obaveza, da pamtimo herojstva naših boraca i svih građana koji su htjeli i znali odbraniti svoj grad i našu jedinu domovinu.

U proteklom periodu u Gradačcu su dostignuti rezultati shodno mogućnostima, znanju i umijeću svih građana našeg grada. Ovi rezultati su vidljivi, prepoznatljivi na svakom koraku i u svim oblastima društvenog života, Gradačac je grad svjestan svoje prošlosti i sredina očuvanja kulturnih vrijednosti.

Nastojimo graditi svoju budućnost u duhu bogate tradicije i ugledne industrijske sredine, a istovremeno odgovoriti svim zahtjevima modernog doba i potrebama svojih građana u pogledu prilagođavanja našeg grada izazovima budućnosti, pri tome težište stavljamo na jačanje privredne osnove, jačanje finansijske snage budžeta, podizanje društvenog standarda, očuvanjem kulturne baštine i okoliša, sve za dobrobit građana.

Želimo da grad Gradačac u vremenu koje dolazi bude svijetli primjer funkcionalne, prosperitetne i lijepe sredine, a uvjeren sam na osnovu dosadašnjeg rada i postignutog, stvarnih i realnih pretpostavki da ovaj grad svojim građanima može pružiti prosperitet, perspektivu i evropsku budućnost.

Sa željom za napredak u svakom pogledu svim građanima grada Gradačac želimo dobro zdravlje i prosperitet.

                                                                                 

 Gradonačelnik

                                                                                                                                                   mr.sci Edis Dervišagić