A+ R A-

Asfaltirana još tri lokalnih puta na području grada Gradačac

U protekloj sedmici završeni su radovi na asfaltiranju lokalnih puteva u nekoliko mjesnih zajednica na području grada Gradačac ( MZ Požarike, MZ Biberovo Polje i MZ Jelovče Selo). U sklopu projekta „Izgradnje lokalnih puteva na području Gradačca 2020“ završeno je 13 putnih pravaca ( MZ Ledenice Donje, MZ Mionica Centar, MZ Bukva, MZ Jelovče Selo, MZ Međiđa Donja, MZ Požarike, MZ Svirac, MZ Zelinja Srednja, MZ Biberovo Polje, MZ Tramošnica-Gornji Turić, MZ Zelinja Donja ) dužine 2.590 m.

U narednom periodu očekuju se radovi i u ostalim mjesnim zajednicama, ovisno o vremenskim uslovima, koji će se odnositi na  II tender za izgradnju i rekonstrukciju putnih pravaca koji iznosi cca. 1,74 milona KM bez PDV-a. Radovi iz drugog tendera odnosit će se na putne pravce u 26 mjesnih zajednica ( dužine 11. 590 m ) u Gradačcu čime će se znatno popraviti stanje lokalnih puteva i bezbjednost pješaka na području grada Gradačac.

U 2020.godinu u putnu infrastrukturu biće implementirano 2.655.774,09 KM što znači da će na području grada Gradačac biti izgrađeno ili rekonstruisano 14.180 m puta u 28 mjesnih zajednica.