A+ R A-

Čestitka Gradonačelnika povodom 1. mart, Dan nezavisnosti BiH

Građankama i građanima Gradačca, kao i svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine, u ime gradske uprave Grada Gradačac i u svoje ime, upućujemo iskrene čestitke povodom obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Praznik koji danas obilježavamo predstavlja simbol volje da živimo u zemlji koja je naše viševjekovno ognjište i jedan je od najvažnijih datuma u višestoljetnoj historiji Bosne i Hercegovine. Svojim opredjelenjem 29. februara i 1. marta 1992. godine Bosna i Hercegovina  je voljom većine građana postala nezavisna i suverena država, i kao takva priznata od međunarodne zajednice. 

Sa dubokim poštovanjem i pijetetom sjećamo se  naših heroja, branioca RBiH pripadnika Armije R BiH i svih sehida koji su svoj život dali za slobodu naše domovine, koji su u najtežim ratnim okolnostima sa hrabrošću i patriotskim osjećajem istu odbranili od agresije.

Sloboda koju imamo je stalni podsjetnik za sve nas da imamo obavezu čuvati svoju domovinu i poštovati je, da svi zajedno doprinosimo njenom razvoju i prosperitetu, da gradimo međusobno povjerenje, kreiramo ambijent zadovoljnih građana bez obzira na vjersku, nacionalnu pripadnost ili političko uvjerenje.

Još jednom, svim građanima grada Gradačac sretan Dan nezavisnosti sa željom da  sve nadolazeće godišnjice budu još bolje i sretnije, a posebno za one na kojima počiva naša budućnost, a to su naša djeca u slobodnoj i nezavisnoj našoj domovini Bosni Hercegovini. 

       GRADONAČELNIK

                mr.sci Edis Dervišagić