A+ R A-

Nove prostorije Biroa za zapošljavanje Gradačac

U Gradačcu su danas otvorene prostorije Biroa za zapošljavanje čiju je adaptaciju Služba za zapošljavanje TK finansirala iz vlastitih sredstava. Dosadašnje neuslovne prostore od oko 40m2 uposleni će za koji dan zamijeniti novouređenim, adaptiranim po visokim standardima za nesmetan rad, nove metode, administrativne i savjetodavne poslove.

Adaptirani prostor otvoren je danas, a nalazi se u neposrednoj blizini dosadašnje lokacije Biroa. U ovaj novi prostor Biroa Gradačac investirano je oko 170.000 KM. Na evidencijama Službe, prema posljednjim podacima, nalazi se 5947 nezaposlenih građana Gradačca.

 

Danas slika potpuno drugačija, o čemu je direktor Službe za zapošljavanje upoznao i gradonačelnika Gradačca. Prelazak u novi prostor korisnici ne bi trebali osjetiti. Prekida u radu neće biti, a već do kraja sedmice u novim prostorijama Biroa za zapošljavanje, u neposrednoj blizini starih, rad će biti uspostavljen na uobičajen način izjavio je Fahrudin Mustafić, direktora Službe za zapošljavanje TK.

Direktor Službe za zapošljavanje TK posjetio je i gradonačelnika Edisa Dervišagića gdje ga je upoznao o svim dosadašnjim aktivnostima na adaptaciji ovog prostora. Istaknuto je da će ovaj novi adaptirani prostor uljepšati ulicu Ibrahima kapetanovića u naselju Potok mahala i na taj način će se doprinijeti razvoju Grada Gradačac kao lokalne zajednice.