A+ R A-

Obilježen 22. maj „Dan policije TK-a“ u Gradačcu

U povodu Dana policije Tuzlanskog kantona, koji se obilježava 22. maja, predstavnici Policijske uprave/Policijske stanice Gradačac, predstavnici gradske vlasti i predstavnici boračkih organizacija danas su zajedno odali počast i položili cvijeće  na spomen obilježjima u Gradačcu.

Obilježavanje ovog važnog datuma započeto je postrojavanjem jedinice policije ispred zgrade MUP-a Gradačac gdje je odata počast na spomen obilježju u krugu PU Gradačac šehidima i poginulim borcima - policajcima koji su svoj život izgubili u odbrambeno-oslobodilačkom ratu „1992. - 1995.“.

Prisutnima su se obratili ministar unutrašnjih poslova TK Hajrudin Mehanović i gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić.

Edis Dervišagić je izrazio saučešće porodicama poginulih šehida i boraca koji su bili u sastavu MUP-a BiH i svim prisutnima čestitao Dan policije TK. Istakao je važan doprinos koji je dat od strane policije u oslobodilačkom-odbrambenom ratu ali trenutni u izgradnji moderne i suverene Bosne i Hercegovine.

Nakon postrojavanja pripadnika policije, policijski službenici i ostale delegacije su prodefilovali kroz grad i položili cvijeće na spomen obilježja u gradskom parku.