A+ R A-

Radovi na nekoliko lokalnih puteva u Gradačcu

U sklopu projekta „Izgradnje lokalnih puteva na području Gradačca“  toku su radovi na nekoliko dionica. Radi se o lokalnim putevima u mjesnim zajednicama Međiđa Donja, Zelinja Donja, Biberovo Polje, Mionica Centar i dijelu regionalne cesta u Srnicama Gornjim.

U mjesnoj zajednici Međiđa Donja u toku su radovi na glavnom putu tj. na ulazu u ovu mjesnu zajednicu od strane Kerepa. Do sada su završeni radovi na pripremama na dvije dionice u ovoj mjesnoj zajednici i u narednom periodu se očekuje asfaltiranje istih.

Radovi izgradnji pješačke staze tj. trotoara izvode se u Mionici Centar naselje Alibašići. Dionica se odnosi na put od Centra prema školi. Izgradnjom ovog trotara poboljšat će se sigurnost pješaka budući da ovom dionicom djeca idu u obližnju osnovnu školu u Kamberima.

U mjesnoj zajednici Zelinja Donja u završnoj fazi je plato ispred ambulante koji se priprema za asfaltiranje kao i dionica put prema mjesnoj zajednici Jasenica.

U narednih nekoliko dana očekuje se početak radova na putevima u mjesnoj zajednici Jelovče selo kao i asfaltiranje dionice puta mjesnoj zajednici Kerep.

Završetkom ovog projekta izgradit će se ili rekonstruisati 39 putnih pravaca u 26 mjesnih zajednica na području grada Gradačac ukupne dužine 11.590,30 m.