A+ R A-

Učenici generacije sa područja grada Gradačca na prijemu kod gradonačelnika

Jučer je u zgradi gradske uprave organizovan tradicionalni prijem učenika generacije iz 7 osnovnih i 2 srednje škole sa područja grada Gradačac. Gradonačelnik Edis Dervišagić je prisutnima čestitao na dosadašnjem uspjehu ali također čestitao i roditeljima kao i nastavnicima koji su dali doprinos da ovi rezultati budu vrhunski. Gradonačelnik je istakao da „ovim prijemom želimo da iskažemo poštovanje za sve ono što ste postigli u proteklom školovanju i da je ovo prilika da razgovaramo o planovima za budući period“.

Gradonačelnik Grada Gradačac je upoznao prisutne o Odluci o stipendiranju koje će biti dodjeljene učenicima generacije za njihovu prvu narednu školsku godinu i dodao da će u narednom periodu ova Odluka biti revidirana kako bi se još više podržali naši učenici i studenti u njihovom školovanju.

Učenici generacije sa područja grada Gradačca su predstavili dosadašnje rezultate ali i buduće planove svog školovanja. Hanić Elmina učenica generacije iz OŠ „Dr. Safvet beg Bašagić planira nastaviti svoje školovanje u Behram begovoj medresi u Tuzli a Šaldić Naida učenica OŠ „ Edhem Mulabdić“ je istakla da svoje školovanje nastavlja u srednjoj muzičkoj školi u Tuzli.

Na kraju razgovora uručeni su prigodni pokloni i napravljena je zajednička fotografija.

Učenici generacije za školsku 2020/2021. na području Grada Gradačac su:

Hanić Elmina ( OŠ «Dr. Safvetbeg Bašagić» ),

Pašić Selver ( OŠ «Ivan Goran Kovačić» ),

Džinić Lejla ( OŠ «Hasan Kikić» Vida ),

Rabić Belmin ( OŠ «Hamdija Kreševljaković" ),

Baturić Lejla ( OŠ «Musa Ćazim Ćatić»),

Šaldić Naida ( OŠ «Edhem Mulabdić» ),

Omerović Edisa ( OŠ "Mehmed-beg K. Ljubušak“  ),

Mehanović Adna ( Gimnazija «Mustafa Novalić» ),

Osmanović Alana ( MSŠ «Hasan Kikić» ).