A+ R A-

Potpisan ugovor o izvođenju radova na unutrašnjem uređenja Gradskog kina

Jučer je u Sali za sjednice Grada Gradačac potpisan je Ugovor o izvođenju radova za nastavak unutrašnjeg uređenja Gradskog kina. Ovi radovi se odvijaju u okviru projekta PRO-Budućnost kojeg implementira „Catholic Relief Services (CRS)“ sa sjedištem u Sarajevu.

Izvođač radova je Asilting d.o.o. Gradačac a vrijednost istih je 147.301,83 KM. Projekat PRO-Budućnost finansira troškove u  iznosu do 64.350,00 KM, a Grad Gradačac u iznosu od 82.951,83 KM. Radovi se odnose na sanaciju elektroinstalacija, proširenje galerije, izrada stropne konstrukcije, zidnih i podnih obloga i završno uređenje sanitarnih čvorova. Početak radova se očekuje u narednih 10 dana a završetak krajem januara 2022. godine. Napominjemo da je do sada kroz dvije faze rekonstrukcije Gradskog kina uloženo preko 260.000 KM.

Grad je imenovao predstavnike za koordinaciju i učestvovanje u aktivnostima u okviru implementacije, te prema CRS-u obezbjedio projektnu dokumentaciju i neophodne saglasnosti za predviđene radove, u skladu sa prioritetima i projektnim planom odobrenim od strane donatora.