A+ R A-

Čestitka povodom 9. MAJ-DAN POBJEDE NAD FAŠIZMOM, DAN ZLATNIH LJILJANA, DAN EVROPE

Danas obilježavamo dan pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu 1945. i uz dužno poštovanje odajemo počast svim žrtvama antifašistčke borbe. Obilježavamo i Dan Zlatnih ljiljana“ i prisjećamo se najhrabrijih i najboljih sinova naše zemlje kada se Armija BiH kao istinska antifašistička vojna snaga suprostavila i branila Bosnu i Hercegovinu od podjele i njen narod od genocida.

Svim dobitnicima najviših ratnih priznanja „ZLATNI LJILJAN“ izražavamo  iskrenu zahvalnost i čestitamo za hrabrost kojom su doprinijeli našoj današnjoj slobodi i slamanju pojave fašizma na ovim prostorima.

Neizmjernu i vječnu zahvalnost dugujemo herojima koji su posthumno odlikovani onima koji su dali svoje živote braneći slobodu, a nama ostavili u amanet da nastavimo čuvati, graditi i jačati našu domovinu kao državu ravnopravnih naroda.

Na današnji dan utemeljena je nova Evropa, tako ovaj Dan postaje sve značajniji za našu zemlju na putu približavanja Evropskoj uniji sa željama za mir u svijetu, napredak,prosperitet, mir i stabilnost građanima Gradačca i Bosne i Hercegovine. 

 

Gradonačelnik Grada Gradačac

                                                                                          mr.sci Edis Dervišagić