A+ R A-

PRIVREDNICIMA GRADAČCA PREZENTIRANA MOGUĆNOST INVESTIRANJA U INDUSTRIJSKOJ ZONI II

Danas je Udruženju privrednika općine Gradačac i privrednicima prezentirana mogućnost dodjele građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni II u Gradačcu.

Općina Gradačac, u ovoj Industrijskoj zoni raspolaže sa 120.000m² građevinskog zemljišta, na dva lokaliteta.

Parcela od 80.000 m² koja se nalazi uz izgrađenu saobraćajnicu može se pod povoljnim uslovima dodijeliti u najkraćem periodu za investiranje u nove proizvodne i druge kapacitete.

Industrijska zona II Gradačca pruža velike mogućnosti za razvoj biznisa, zbog svoje opremljenosti infrastrukturom, lokacije i drugih pogodnosti.

Općinski načelnik mr.sci Edis Dervišagić u obraćanju privrednicima Gradačca, istakao je dobru saradnju sa istim i udruženjem kao i zahvalio privrednicima na viziji, ulaganjima a posebno zapošljavanju novih radnika.

Privrednici Gradačca su priznati i uživaju poslovni ugled kako u Bosni i Hercegovini tako i svijetu, a posebno u oblasti metalske, tekstilne, drvne, građevinske i poljoprivredno –prehrambene industrije.

Privrednici Gradačca veoma pozitivno su ocijenili namjere Općinskog načelnika i organa općine Gradačac, da se zemljište u vlasništvu općine Gradačac dodijeli pod povoljnim uslovima u skladu sa propisima u cilju većeg zapošljavanja.

Iskazali su zainteresovanost za ulaganje kako sa stranim investitorima, tako i sredstvima svojih firmi.

Općinski načelnik upoznao je učesnike da će općina Gradačac po potrebi vršiti izmjene plansko-urbanističke dokumentacije kao i da postoje mogućnosti pored prodaje, izdavanja na dugoročni zakup, javno-privatno partnerstvo i drugi oblici prihvatljivi za općinu u cilju većeg zapošljavanja kao i interese ulagača.

U narednom periodu konkretizovat će se aktivnosti shodno interesima ulagača.