A+ R A-

Posjeta premijera FBiH Gradačcu

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić razgovarao je danas s gradonačelnikom Gradačca Edisom Dervišagićem o nekoliko projekata koji je Vlada FBiH finansijski pomogla u ovom gradu, ali i o narednim projektima koji će se realizirati.

Kako je premijer kazao nakon sastanka, razgovarano je o projektu uređenja Starog grada, ali i o projektima koji se tiču komunikacija i infrastrukture te industrijskih zona.

- Sada imamo sve podatke o tome šta su prioriteti Gradačca kada je u pitanju odnos grada i Vlade FBiH. Kao i do sada nastavit ćemo aktivno pomagati gradski i općinski nivo - najavio je Novalić.

Među brojnim projektima o kojima je bilo govora na današnjem sastanku najviše pažnje posvećeno je projektu izgradnje Industrijske zone 2 i Azbest Cementa.

Gradonačelnik Dervišagić je kazao da je na sastanku razgovarano i o javnom pozivu koji je Vlada FBiH raspisala u okviru kapitalnih transfera nižim nivoima vlasti, dodajući da očekuju da dobiju podršku za realizaciju projekta Azbest Cementa u Gradačcu te još nekoliko važnih projekata.

Zatraženo je od premijera da svojim autoritetom pokuša olakšati određene aktivnosti koje se tiču izdavanja građevinskih dozvola za realizaciju projekta rekonstrukcije Starog grada u Gradačcu kako bi se ubrzalo uređenje tog dijela grada.