A+ R A-

ČESTITKA POVODOM 25. novembra DANA DRŽAVNOSTI

Povodom 25. novembra Dana državnosti Bosne i  Hercegovine, u  ime gradske uprave Gradačac i u svoje lično ime, svim građankama i građanima grada Gradačac i Bosne i Hercegovine srdačno čestitam.

Ove godine obilježavamo jubilarnu 80. godišnjicu antifašističke tradicije ZAVNOBiH-a na ovim prostorima utemeljene na ovaj dan. Kao i svake godine prisjećamo se hrabrosti i herojske odbrane u oslobodilačkom ratu 90-ih godina prošlog stoljeća koja je pružena tokom agresije na našu domovinu, i zato posebne izraze poštovanja upućujemo našim najvećim herojima, braniocima, i izražavamo vječnu zahvalnost i počasti porodicama onih koji danas više nisu s nama. Bez njihove spremnosti da, po svaku cijenu odbrane Bosnu i Hercegovinu danas ne bi bilo naše države, njene nezavisnosti i teritorijalnog integriteta.

Značaj ovog historijskog datuma nemjerljiv je za našu državu, njene građane i njihovu zajedničku budućnost, jer Bosna i Hercegovina je uvijek kroz sve svoje izazove i bitke očuvala svoju multietičnost zasnovanu na suživotu svih naroda koji u njoj žive. Zato, najveći praznik naše zemlje moramo i trebamo dostojanstveno obilježiti kako bismo potvrdili da smo rođeni u zemlji za koju su mnogi dali živote, koja nam je u srcu, koju volimo, u kojoj ostajemo.

U nadi da će odluke ZAVNOBiH-a ostati trajni pečat državnosti naše zemlje, i da ćemo najveći praznik naše domovine uvijek obilježavati u miru i slobodi, svima želimo sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine. 

 

                                                            

                                                                                                   Gradonačelnik Grada Gradačac

 mr. sci Edis Dervišagić