A+ R A-

Nabavljen kamion za potrebe Profesionalne vatrogasne jedinice Gradačac

Danas su pripadnici Profesionalne vatrogasne jednice Gradačac ispred vatrogasnog doma prezentovali vatrogasna vozila i ostalu opremu. U 2023. godini nabavljeno je vatrogasno vozilo MAN, terensko vozilo za tehničke intervencije, agregati, termo kamere, pokrivači za e-vozila, interventna odjela, izolacioni aparati za disanje i dr. oprema.

Rađeno je i na uređenju prostorija u Vatrogasnom domu kao što je uređenje kancelarijskog prostora i prostor za teoretsku obuku i analizu požara.

Rukovodilac vatrogasne jedinice Siniša Baković je izjavio “da je naša jedinica imala oko 117 intervencija u 2023. godini na području grada Gradačac od kojih je nekoliko bilo veoma zahtjevnih i komplikovanih. Novi kamion i ostala oprema dobro će nam doći i unaprijediti našu efikasnost i brzinu djelovanja”.

Gradonačelnik Edis Dervišagić istakao je da “od 2019. godine kada je formirana Profesionalna vatrogasna jedinica Gradačac pa do danas, uloženo u vatrogasni dom, vozila i ostalu opremu preko million KM. U narednoj godini cilj nam je nabavka još jednog vatrogasnog vozila, proširenje smještajnih kapaciteta i da popunimo vatrogasnu jedinicu s ljudstvom. Također planirana je još jedna ispostava vatrogasnog doma u južnom dijelu grada Gradačac najvjerovatnije na teritoriju mjesnih zajednica Kerep ili Srnice Donje”.

Sve gore navedene aktivnosti doprinose još većoj sigurnosti građana i dobara na području grada Gradačac.