A+ R A-

Izbor sportiste godine 2014. općine Gradačac

 

Sinoć je u Gradačcu, u organizaciji Sportskog saveza općine Gradačac, održana sportska manifestacija Izbor sportiste godine - Gradačac 2014, na kojoj su dodijeljena mnoga priznanja sportistima, sportskim radnicima i sponzorima. Pokrovitelj manifestacije bila je Općina Gradačac, a u kulturno-zabavnom dijelu nastupao je Armin Omerović, poznati bh glumac.

 

Za najuspješnijeg sportistu-invalida općine Gradačac za 2014. godinu proglašen je Enes Kamberović iz KIK Gradačac. Titula najuspješnije sportistkinje pripala je Ajli Hadžić iz OK Kula Gradačac, dok je za najuspješnijeg sportistu u muškoj kategoriji proglašen Asmir Jahić iz KBS Zmaj Gradačac. U ime najuspješnijih prisutnima se obratila Ajla Hadžić.

 

 

Trener 2014. godine je Branislav Franić iz OK Kula Gradačac, a priznanja za uspjeh dobili su i Adnan Okanović, trener FK Mladost Sibovac i Arnel Mulić, trener KIK Zmaj Gradačac.

Najuspješnija sportska ekipa 2014. godine je OK Kula Gradačac, dok je za drugoplasiranu proglašen KIK Zmaj, a trećeplasiranu NK Zvijezda Gradačac.

Među najuspješnijim  sportistima u mlađim kategorijama  priznanja su dobili Ensar Mehić iz RK Speed, Dženita Džodžaljević iz OK Kula Gradačac i Nihad Čolić iz KBS Zmaj Gradačac kao prvoplasirani u ovoj kategoriji.

U kadetskoj konkurenciji priznanja za uspjeh su dobili Zana Lipovac iz OK Kula Gradačac, Ibrahim Haseljić iz RK Speed te Minel Šerbečić kao prvoplasirani u kadetskoj konkurenciji.

Među najuspješnijim juniorima  našli su se Minel Doljančić iz NK Zvijezda Gradačac, Amra Mandžukić iz OK Kula Gradačac te kajakaši Malik Selimović i Muhamed Beširović kao najuspješniji juniori općine Gradačac u 2014. godini.

Za najuspješniju osnovnu školu po rezultatima općinskog takmičenja proglašena je „JU OŠ Dr. Safvet-beg Bašagić“; Gradačac dok je za najuspješniju srednju školu na osnovu prošlogodišnjeg takmičenja proglašena „Gimnazija Mustafa Novalić“ iz Gradačca.

Z anajuspješnijeg pedagoga tjelesnog odgoja proglašen je Safet Doborac, a za najuspješniju sportsku školu proglašen je NK Tempo Gradačac.

Najuspješnije sportske ekipe u mlađim kategorijama  su KBS Zmaj Gradačac, pioniri RK Speed Gradačac i kadetkinje OK Kula Gradačac.

Na ovoj manifestaciji su pohvaljeni i novoosnovani ženski fudbalski klub Zvijezda-Gradačac  i Sportski tiplerski klub Zmaj Gradačac dok je za Sarah Delić vozačici kartinga vank konkurencije priređeno priznanje na učešću u međunarodnom učešću na Rotax Euro Čelendžeru.

Priznanje za dugogodišnji angažman  na sportskim terenima i promociju gradačačkog sporta dobio je  fotograf Redžep Kadrić. Pored Kadrića priznanja su dobili: Fikret Bijelić, Fuad Zlatarević, Sakib Kondžić, Ruzmir Hamidović, Alija Škahić i Šefik Šibonjić.

Priznanja za doprinos u razvoju sporta dodijeljena su firmama koje su posebno pomagale sport na teritoriju naše općine u 2014. godini a to su: TMD Grup, NETZ, Bh Telekom, Storage GHBH, Unikomerc, Unimedia, MPG-X, AES Trans i SAS Tehnic.

(gradacac.org)