A+ R A-

Počinje rekonstrukcija i modernizacija saobraćajnice u Industrijskoj zoni II - Prodor 1.

Danas su uvedeni u posao izvođač i nadzor na projektu Rekonstrukcija i modernizacija saobraćajnice u Industrijskoj zoni II - Prodor 1.

Na osnovu zahtjeva Općine Gradačac i poduzetnika u ovom dijelu industrijske zone, te uslova na terenu, pristupilo se izradi rješenja  priključenja industrijske zone II na regionalnu saobraćajnicu R462 Gradačac-Šamac. Potreba za izradom ovog rješenja je više nego opravdana, radi razvoja industrijske zone Gradačca, te je bilo nužno industrijske objekte povezati kvalitetnom saobraćajnicom, odnosno, obezbjediti adekvatan manipulativni put. Takođe je, u budućnosti, planirana izgradnja dijela industrijske zone sa druge strane vodotoka (Gradašnice) te je izrada kvalitetne veze sa regionalnom cestom sasvim opravdana.

Lokacija nove priključne ceste je sa desne strane regionalnog puta Gradačac – Šamac, u industrijskoj zoni grada (na izlazu prema Šamcu).

Projektom je predviđena rekonstrukcija saobraćajnice sa njenim proširenjem i zamjenom kolovozne konstrukcije, te izradom obostranih trotoara. Dužina saobraćajnice je oko 115m, a njena širina je 3,25mx2 trake te jedna traka za parkiranje širine 2,5m. Saobraćajnica obuhvata zonu od postojeće raskrsnice do mosta preko Gradašnice i omogućit' će poboljšan prilaz regionalnoj cesti sljedećim privrednim subjektima: Wagner Automotive d.o.o., Pullcom BH d.o.o., Netz d.o.o., CIBOS Scholz d.o.o.. Postojeći ulaz u parking preduzeća Cimos TMD Ai d.o.o. se zatvara te se pravi novi ulaz na udaljenosti od 25m od raskrsnice.

Projekat finansiraju Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta i Općina Gradačac.