Općina Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - Mladi
A+ R A-

Sportske igre mladih u Gradačcu

Najljepša sportska priča ponovo u Gradačcu

Četvrte Sportske igre mladih treći put u Gradačcu

 U četvrtak 17.07. u dvorani Skenderija, na na terenu Luke i na terenu Jezero otvorene su četvrte po redu BH Telecom Sportske igre mladih, najveće besplatno amatersko takmičenje za djevojčice i dječake iz Bosne i Hercegovine.

 Prva takmičenja počela su Coca-Cola kupom, koji je početnim udarcem otvorio načelnik Općine Gradačac mr.sci Edis Dervišagić. Coca-Cola kup, takmičenje u malom nogometu u kategoriji 1998. godište i mlađi, ove godine se po drugi put održava u ovom gradu.

 U Gradačcu su se takmičili mališani sa područja cijele općine, te iz Tuzle, Gračanice i Srebrenika. Najbolji mladi sportisti iz Gradačca dobit će priliku da putuju  na finalno takmičenje u Sarajevu. Učesnici su imali priliku takmičiti se u malom nogometu, odbojci na pijesku i košarci.

 

“Finalno takmičenje Igara održaće se u Sarajevu od 19. – 23. avgusta 2014. godine. Kao i u prethodne tri godine, očekujemo da Igre budu festival mladosti i prijateljstva koje će trajati puno duže od jednog ljetnog raspusta”, izjavila je Aleksandra Kuljanin, PR menadžer Igara.

U saradnji s Košarkaškim savezom BiH, uz finansijsku podršku USAID-a, Igre ove godine promovišu projekt "Fer igra za fer djetinjstvo", s ciljem širenja tolerancije i prijateljstva kroz sport. Najljepša sportska priča uljepšava raspust mnogim mališanima širom Bosne i Hercegovine. Nakon Gradačca, Igre će posjetiti još 14 gradova u BiH, a naredni grad je Travnik.

 PR služba igara

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan