Općina Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - Novosti
A+ R A-

Obilježen Dan policije TK u Gradačcu

Povodom 22. maja Dana policije Tuzlanskog kantona pripadnici Policijske uprave Gradačac i Općinski načelnik odali su počast i položili cvijeće na Spomen obilježje šehidima, poginulim borcima ARBIH, pripadnicima policije i civilnim žrtvama odbrambenog oslobodilačkog rata 92-95. Također odata je počast i položeno cvijeće i na spomenik NOR-a 1941-1945.  

Ovim povodom Općinski načelnik mr.sci Edis Dervišagić primio je delegaciju PU Gradačac i uputio čestitke svim pripadnicima policije TK. Zahvalio se na dobroj saradnji i preduzimanju mjera na što povoljnijem bezbjednosnom okruženju na području općine Gradačac. Općinski načelnik izrazio je spremnost da općinski organi u okviru svojih mogućnosti pružaju adekvatnu pomoć u radu Policijske uprave.

 U razgovoru pripadnici PU Gradačac upoznali su Općinskog načelnika sa aktivnostima na obilježavanju Dana policije kao i aktivnostima Uprave i Stanice javne bezbjednosti u Gradačcu. Istaknuta je dobra bezbjedonosna situacija na općini koja se ogleda u smanjenom broju krivičnih djela i prekršaja u donosu na raniji period kao i zadovoljavajuća bezbjednosna situacija na općini Gradačac.