A+ R A-

OBILJEŽEN 1.MART DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

Povodom obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, na dan obilježavanja, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Gradačac.

Na sjednici  je prigodnim referatom  posvećenom ovom Danu i razvoju Bosne i Hercegovine od njenih početaka do ovih dana prisutnima elaboriran tok i kontinuitet nezavisnosti naše države.

Učesnicima sjednice obratio se Općinski načelnik mr.sci Edis Dervišagić u kojem je istakao značaj ovog datuma, kao i doprinos građana Gradačca razvoju Bosne i Hercegovine i očuvanju nezavisnosti i suvereniteta te njenom daljem jačanju i razvoju.

U kulturno umejtničkom dijelu prisutnima se na svečan način svojim izvedbama i ovaj put predstavio ženski hor iz Gradaččca.

Prije početka sjednice, delegacija općine Gradačac predvođena Općinskim načelnikom i predsjedavajućim Općinskog vijeća položili su cvijeće i odali počast šehidima i poginulim borcima odbrambenog rata 92.-95 godine, kao i na spomen kosturnici poginulim u ratu 1941.-1945. godine.

Cvijeće su položile i odale počast delegacije boračkih organizacija, kao i političkih subjekata uz prisustvo većeg broja građana.

U osnovnim i srednjim školama u petak 26.02.2016. godine održani su prigodni programi povodom ovog najznačajnijeg praznika Bosne i Hercegovine u njenoj novijoj historiji

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan