Općina Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - Pitanja inicijative i prijedlozi
A+ R A-

Kako dnevni red redovnih sjednica općinskog vijeća sadrži tačku: "Pitanja, prijedlozi i inicijative članova Općinskog vijeća", to ćete se putem ove stranice moći upoznati kako sa pitanjima i inicijativama tako i sa odgovorima na njih, hronološki poredanim po sjednicama

Pitanja, prijedlozi i inicijative članova Općinskog vijeća Gradačac sa 3. radne sjednice Općinskog vijeća održane 28.02.2017. godine

Predsjednik Kluba vijećnika SDA Elvedin Hrnčić

Inicijativa upućena Službi za urbanizam, investicije i komunalne poslove: Zamoljan sam od mještana Mjesne zajednice Svirac da pokrenem inicjativu da se u ulici Sviračka kod džamije postavi svijetleća oznaka za pješački prelaz ili neki usporivač brzine a zbog bezbjednijeg prelaska pješaka na pomenutoj dionici. Na toj dionici se često dešavaju saobraćajne nezgode gdje u najvećj mjeri stradaju pješaci zbog prekoračenja brzine i nepažnje vozača.  

Pitanje za Općinskog načelnika: Od strane stanovnika Mjesne zajednice Svirac sam zamoljen da postavim pitanje Općinskom načelniku zašto nije realizovan projakat izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže u ul. 16. Muslimanske partizanske brigade a sredstva građana za isti su uplaćena 18.03.2009. godine.

Pitanje za Općinskog načelnika i Stručnu službu Općinskog vijeća: Kada ću, kao vijećnik, dobiti odgovore na postavljena pitanja sa prve i druge sjednice ako je Poslovnikom definisano da se odgovori na pitanja dostavljaju u pisanoj formi do naredne sjednice.

   

Muhidin Mašić

Inicijativa: Predlažem da se Općina Gradačac aktivno uključi u obilježavanje 22. aprila Dana planete Zemlje, odnosno Dana zaštite životne okoline koji s eu svijetu službeno obilježava od 1990. godine. Ova inicijativa, prije svega podrazumijeva koordinaciju nadležnih organa Općine Gradačac sa udruženjim i navladinim organizacijama, mjesnim zajendicama, školskim ustanovama, privrednim subjektima, komunalnim predućem i naravno medijima s ciljam da se ovaj datum obilježi i nastavi obilježavati na adekvatan način a sve u cilju podizanja ekološke svijesti stanovništva naše općine, promovisanje čiste i zdrave čovjekove okoline a što bi naravno uticalo i na razvoj turizma na području naše općine.

Dan planete Zemlje u čitavom svijetu se obilježava 22. aprila. Tradicija obilježavanja ovog datuma potiče još od 1970.g. a od 1990.g. ovaj datum postao je Međunarodni dan planete Zemlje. Sami smo svjedoci da naša palneta Zemlja, tako i naša država Bosna i Hercegovina, pa i naš grad susreću se sa izraženim problemom zagađenja životne okoline. Cilj obilježavanja ovog dana je da se ukaže na ugroženost prirode i na čovjekov nemar prema prirodi koji prijeti životu na Zemlji. Stoga bismo mogli na ovaj dan, Dan planete Zemlje, početi da se prema prirodi i njenoj okolini odnosimo sa više odgovornosti i poštovanja, ali da tako nastavimo i u budućnosti. Smatram da bi svi zajedno uz malo više truda i uz minimalna finansijska sredstva mogli postići dobre rezultate na terenu. Uz kooordinaciju zakonodavne i izvršne vlasti i gore navedenih udruženja i organizacija da se na taj dan organizuje akcija čišćenja i prikupljanja smeća, kao i uklanjanje divljih deponija na području naše općine, naravno i svih mjesnih zajednica. Inicijativu pokrećem danas kako bi se blagovremeno mogli pripremiti za njenu realizaciju koja bi bila 22. aprila ove godine a povodom obilježavanja Dana planete Zemlje i zaštite životne okoline.        

 

Predsjednik Kluba vijećnika SBB-a Elvir Omerović

Pitanje upućeno Općinskom načelniku:

Kada mještani Mjesne zajednice Kerep mogu očekivati da imaju vodu u slavinama? Tiče se vodovoda Domažić. Kada to mogu orjentaciono očekivati da će se realizovati u mjesec, dva, tri, ovom dinamikom kako se realizuje?

Pitanje upućeno Sekretaru jedinstvenog organa uprave: Tražim da mi se dostavi Odluka, odnosno kopija Odluke, o novčanim naknadama predsjedavajućem, zamjenicima predsjedavajućeg i vijećnicima Općinskog vijeća.

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan