A+ R A-

Općina Gradačac u posjeti Dürenu

Delegacija Općine Gradačac predvođena Općinskim načelnikom mr.sci Edisom Dervišagićem od 15. do 17. septembra ove godine boravila je u partnerskom gradu Dürenu ( Njemačka ). Povod posjete je tradicionalno predstavljanje partnerskih gradova na 39. Gradskom sajmu u Dürenu. Osim Općine Gradačac na sajmu su se predstavili i partnerski gradovi iz Ukrajine, Francuske, Kine, Austrije i Turske.

Na „Stadtfestu Düren“  građanima Dürena i gostima ove manifestacije Gradačac se predstavio sa privrednim, turističkim i kulturnim vrijednostima. Ovu posjetu Općinski načelnik mr.sci. Edis Dervišagić  iskoristio je za susret  sa predstavnicima drugih gradova učesnika ove manifestacije i razmijenio iskustva i dobre prakse. Obavljeni razgovori koji su vođeni u sklopu ove posjete veoma su obećavajuća sa obostranom željom za mogućnosti saradnje u narednom periodu.

Na prijemu kod gradonačelnika Dürena gospodina Laryja razgovarano je o saradnji i partnerstvu u proteklom periodu kao i unapređenju u narednim godinama. Istaknut je značajan napredak ostvarivanja ove saradnje i želja za unapređenjem iste. Ovom prilikom gradonačelnik Lary naglasio je mogućnost da partnerski grad Düren pruži materijalno tehničku pomoć u opremanju profesionalne vatrogasne jedinice u Gradačcu koja je u fazi konstitusanja.

GRADOVI PARTNERI

 

 

 

Grad Sivas

http://www.sivas.bel.tr

 

Grad Düren

http://www.dueren.de/stadtinfo/partnerstaedte/gradacac/

 

Grad Стрий, Українa

http://stryi-rada.gov.ua/brother.htm

 

Grad Frýdek-Místek

http://www.frydek-mistek.cz/

 

 

 

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan