Općina Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - Gradovi partneri
A+ R A-

PATNERSTVO GRADAČCA I DÜRENA

U okviru održavanja Dana partnerskih gradova grada Dürena (SR Njemačka) delegacija općine Gradačac predvođena Općinskim načelnikom mr.sci Edisom Dervišagićem boravila je u ovom partnerskom gradu.

Naime, trećeg vikenda mjeseca septembra grad Düren organizuje «Stadt fest Düren» na kojem učestvuju gradovi sa kojima ovaj grad ima partnerske odnose . Pored Gradačca učešće na ovim susretima uzeli su partnerski gradovi Dürena iz Poljske, Ukrajine, Kine, Turske, Francuske  i Austrije.

Na ovim susretima općina Gradačac predstavila se sa turističkom promocijom, poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima općine i mogućnostima razvoja općine u narednom periodu.

Posjeta je iskorištena za vođenje razgovora o unapređenju partnerskih i bratskih odnosa naša dva grada i uspostavljanju privredne saradnje koja je u proteklom periodu inicirana posebno u oblasti voćarstva.

Grad Düren ima kvalitetno riješeno pitanje komunalnih djelatnosti posebno vodosnabdijevanja i organizacije vatrogastva kao i drugih javnih službi.

Općinski načelnik u razgovoru sa gradonačelnikom Dürena Paul Larijem , upoznao je domaćina o prioritetima općine Gradačac u naprijed navedenim oblastima.

Grad Düren ima namjeru pružiti općini Gradačac u oblasti vodosnabdijevanja i vatrogastva tehničku podršku za što kvalitetnije rješavanje ovih pitanja.

O istim pitanjima nastavit će se aktivnosti u narednim sedmicama, kada se očekuje posjeta delagacije ovog grada Gradčcu.  

Općinski načelnik mr.sci Edis Dervišagić povodom ponovnog (trećeg uzastopnog) izbora gospodina Larija za gradonačenika Dürena uputio je čestitke i želje za nastavak uspješne partnerske saradnje.

Načelnik Dervišagić u okviru ove posjete sastao se i sa predstavnicima ostalih gradova prisutnih i predstavljenih u Dürenu i predstavio općinu Gradačac i razmijenio iskustva u funkcioniranju lokalnih zajednica.

GRADOVI PARTNERI

 

 

 

Grad Sivas

http://www.sivas.bel.tr

 

Grad Düren

http://www.dueren.de/stadtinfo/partnerstaedte/gradacac/

 

Grad Стрий, Українa

http://stryi-rada.gov.ua/brother.htm

 

Grad Frýdek-Místek

http://www.frydek-mistek.cz/

 

 

 

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan